Végleges szőrtelenítés

Az E-light technológia (IPL+RF), jelenleg a vezető szőrtelenítési eljárás a kozmetika világában.

Az E-light készülék az IPL technológia legújabb és legeredményesebb fejlesztése. A villanófény és a rádiófrekvencia párosításával, a tökéletes eredmény elérésének érdekében.

Az IPL (Intenze Pulsed Light), vagy más néven villanófény, már több évtizedes múltra tekint vissza az orvostudományban, melynek fejlődése a mai napig folyamatosan tart, egyre jobb tanulmányi arányokkal. A villanófény, nagy energiasűrűségű pulzált villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Fizikai magyarázata a szelektív fototermolízis jelensége, mi szerint a fény a világos felületekről visszaverődik, a sötét felületekben elnyelődik és ott hővé alakul. Váltható lencséjének köszönhető a felhasználhatóságának széles spektruma.

A rádiófrekvencia (RF) is már több, mint 30 éves múltra tekint vissza az orvostudományban, de biztonságos alkalmazásának köszönhetően az alternatív zsírleszívás egyik legjobb módszere. Az elektromos impulzusok bejuttatásának hatására hőhatás keletkezik, ezzel fokozva az anyagcsere folyamatokat, valamint a vér és nyirokkeringést. Serkenti a kollagén rostok termelődését, ennek köszönhetően a bőrt természetes módon ösztönzi az önfiatalításra és a ránctalanításra.

e-light-vegleges-szortelenito

A IPL és a rádiófrekvencia, önmagában is jelentős és hatásos technológiák, ezeknek az ötvözete az E-light készülék, ami tovább fokozza a kezelés eredményességet és tartósságot.

Továbbá az E-light gépben található IPL, a fejlesztéseknek köszönhetően, az általa kibocsátott energia, közvetlenül a szőr növekedésért felelő sejtet és az azt tápláló ereket melegíti fel. A kisebb energiaszükségletnek köszönhetően kisebb a kockázata az égési sérüléseknek és az egyéb esetlegesen felmerülő kellemetlen tüneteknek. A különböző kristályszűrőknek köszönhető, a felhasználhatóságának széles spektruma.

Ennek ellenére az E-light készülékkel végzett kezelések közül a szőrtelenítés a legnépszerűbb kezelés, melynek eredményessége bizonyítható.

A szőrtelenítés mellett, számos bőrproblémára nyújthat megoldást az E-light technológia. Többek között rozácea, pigment foltok, akne kezelés, akne utáni hegek kezelése, pórus összehúzás, szeplők és napégési foltok halványítása, pigment foltok, öregségi foltok halványítása, feszesítés, ránctalanítás, általános bőrállapot és tónus javítás, vasculáris elváltozások, visszerek, teleangiectasia, hemangioma kezelése.

vegleges-szortelenites

A kezeléseket 18 éven felüli vendégek nemtől függetlenül elvégeztethetik. Kiskorúak kezeléséhez szülői belegyezésre van szükség.

Az E-light technológiának is, mint sok más kozmetikai beavatkozásoknak, vannak kontraindikációi. Azokon a vendégeken nem végezhető a kezelés, akiknek lázas, vírusos megbetegedése, melanómája van, fényérzékenyítő gyógyszert vagy esetleg krémet használnak, esetleges trombózis veszély esetén, valamint várandós hölgyeknél.

A kezelés teljesen biztonságos és fájdalommentes. Önnek csak arra kell vigyáznia, hogy a kezelés megkezdése előtt kb. 3-4 héttel és a kezelést követő időkben ne napoztassa vagy szoláriumoztassa a kezelendő bőrfelületet, mert ebben az esetben a kezelés nem végezhető el, mivel megnöveli a pigmentáció zavarok és égési sérülések esélyét. A kezelés után ha szabad levegőn tartózkodik, mindig használjon magas faktorszámú fényvédő készítményt. Kezelés után szükségesség esetén használjon nyugtató Aloe Vera gélt.

A kezeléseket 4-8-szor, bizonyos időközönként (4-6 hetente) kell elvégezni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hiszen a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet.

Az E-light-tal végzett szőrtelenítés előnyei:

– Hosszú távú, hatásos, tartós szőrtelenítést eredményez
Csökken a szőrtüsző gyulladásának előfordulása
Kiküszöböli a fertőzés lehetőségét
Gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárás

E-LIGHT KEZELÉS ELLENJAVALLATOK

– Terhesség, szoptatás ideje alatt
– Fényre vagy gyógyszerekre való hiperintenzitás esetén
– Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények 4 héten belül
– Nem jellegzetes anyajegy vagy rosszindulatú elváltozás a kezelt területen.
– Pacemaker vagy szívritmus szabályozó használatakor
– Herpesz vagy sérülés, nyílt seb esetén
– Pörsenéses bőrön
– Véralvadásgátló szerek használatakor (legalább két héttel kezelés előtt abba kell hagyni).
– 18 év alatti életkor
 – Tetoválás eltávolítás helyszíne
– Lebarnulás, leégés 30 napon belül
– 20 napon belül gyantázott bőrfelület
– Korábbi keloid képződés helye, hypertrópiás forradások helye
– Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen “A” vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.
– Egészségügyi rendellenességek, mint pld.: erős cukorbetegség, nagyon magas vérnyomás, keringési zavarok, bőrbetegségek, rák, kemoterápia, epilepszia, szívelégtelenség esetén kérje ki kezelő orvosa véleményét
 – A kezelést megelőzően 4 héttel történő napozás, szoláriumozás, vagy barnító krém használata.
– Az első kezelés előtt 4 héttel a kezelendő területen történt borotván kívüli egyéb szőrtelenítők használata.
– A kezelés előtti egy hétben történt szőkítés esetén
– A kezelést megelőző napon testápoló, izzadásgátló, fényvédő krémek használata!
– A kezelési előtt két hétben végzett antibiotikum kúra, a kezelés előtti 48 órában fejfájás csillapító, vagy antidepresszáns szedése.