Alakformálás Testkezelés Elektrokozmetika

Pigmentfolt, májfolt, szeplő, öregedési foltok eltüntetése

pigmentfolt

Pigmentfolt, májfolt, szeplő, öregedési foltok eltüntetése

A jóindulatú pigment elváltozások, időskori pigmentfoltok, solaris lentigok (napfény okozta pigmentfolt), szeplők, hyperpigmentációk, Cafe’ au lait (tejeskávé) pigmentfoltok, bizonyos veleszületett pigment-rendellenességek leginkább az arc, a mellkas, a váll és a hát területén fordulnak elő.

Az E-light technológiával a pigmentfolt halványítható, megszüntethető. A pigmentfolt kezelésre használt E-light készülékek két technológiát ötvöznek egy platformon belül azok minden előnyével, az IPL-t és a rádiófrekvenciát. A pigmentfolt kezeléskor a rádiófrekvencia elősegíti az optikai energia háromszor mélyebbre hatolását a bőrben, azaz a rádiófrekvencia mellett kisebb IPL energia is elegendő a pigmentfolt kezelés adott eredményének eléréséhez.

Ez csökkenti a pigmentfolt kezelés lehetséges mellékhatásait és kellemetlenségeit (bőrpír, csípő érzés stb.). A pigmentfolt kezelés széles spektrumú, nagy energiájú fény-impulzus kibocsátásával történik. Az E-light pigmentfolt kezelésnél egy villanólámpa fényének széles spektrumát használjuk a szükséges hőenergia szelektív bevitelére.

Pigmentfolt kezelés – eszköze

A pigmentfolt kezelés eszköze az E-light (IPL+RF) professzionális villanófényes gép. A bőrön fellelhető jóindulatú pigment elváltozások nagy koncentrációban tartalmaznak melanint és általában nap vagy öregedés, esetleg bizonyos életmód okozta pigment felhalmozódás miatt jön létre pigmentfolt.

A pigmentfolt elváltozások változatos méretűek és mélységűek, a nagyobb és kiemelkedő pigmentfolt orvosi kezelésre és vizsgálatra szorul. A pigmentfolt kezeléskor az E-light (IPL+RF) készülék segítségével kiválasztható a pigment típusának és mélységének megfelelő fényhossz. A pigmentfolt kezelés során az IPL fényt csak a felesleges melanin nyeli el, mely felmelegszik és a pigment szétesését okozza.

A pigmentfolt kezelést követő hetekben a széttört melanin részecskéket a fagocitózis (a sejteknek a baktériumokat és egyéb anyagokat megemésztő képessége) segítségével eltünteti a test, a melanociták felszívódnak. A pigmentfolt kezeléskor a legtöbb esetben a pigment nagy része vagy teljes egésze eltűnik.

E-light géppel végzett Pigmentfolt kezelés – előnyei

A pigmentfolt kezelés eljárás szinte teljesen fájdalommentes, köszönhetően a dupla platformos E-light (IPL+RF) professzionális készüléknek. A pigmentfolt kezelések végén az áhított foltmentes, esztétikailag szebb bőrfelszínt kapunk, ami már az első pigmentfolt kezelés után szembetűnő.

A pigmentfolt kezelés eszköze az E-light (IPL+RF) professzionális villanófényes gép. A bőrön fellelhető jóindulatú pigment elváltozások nagy koncentrációban tartalmaznak melanint és általában nap vagy öregedés, esetleg bizonyos életmód okozta pigment felhalmozódás miatt jön létre pigmentfolt.

Pigmentfolt kezelés – hossza

A pigmentfolt kezelés a kezelt terület nagyságától függően 5-20 perc.

Pigmentfolt kezelés – előtt

Napbarnított vagy szoláriumozott bőr esetén nem alkalmazható a pigmentfolt kezelés eljárás! A pigmentfolt kezeléssel meg kell várni, amíg a bőr visszanyeri természetes színét.

Továbbá fontos tudni, hogy a látható felületeken végzett pigmentfolt kezelés (arc, nyak) a nyári időszakban nem végezhető el az állandó napsugárzásnak kitett bőrfelület miatt.

Pigmentfolt kezelés – után

Villanófényes pigmentfolt kezelés után minimum 15 SPF (faktorú) napkrém használata ajánlott a pigmentfolt kezelt felületen, valamint a sminkelés mellőzése javasolt a pigmentfolt kezelés után 2-3 napig.

A teljes pigmentfolt kezelés kúra 5-6 kezelésből áll. Nincs lábadozási idő, mellékhatás, sem maradandó nyom, a pigmentfolt kezelés után Ön azonnal visszatérhet a napi tevékenységéhez.

pigmentfolt háton

 Pigmentfolt kezelés – ellenjavallatok

– Ha a vendég irreális elvárásokkal áll elő, vagy ha képtelen követni az instrukciókat
– Bármilyen egyéb kondíció esetében, ha a kezelő szakember véleménye szerint veszélyezteti a vendég biztonságos kezelését
– Terhesség esetén
– Lázas állapotban
– Ittas állapotban
– 18 év alatti életkorban
– Nyílt sebek, sérülések helyén (kivéve akne)
– Korábbi keloid képződés helyén (a bőrből kiemelkedő forradások)
– Aktív herpesz területén
– Lebarnulás 30 napon belül
– Az elmúlt 21 napban gyantázott szőrzetnél
– Tetoválás eltávolítás helyszínén
– Bizonyos betegségek fennállása, mint cukorbetegség, keringési zavarok, bőrbetegségek, rákos megbetegedés, epilepszia, magas vérnyomás, szívelégtelenség esetén
– Amennyiben a vendég meleg helyről (úgy, mint szauna, tengerpart) tért vissza éppen