Gépi nyirokmasszázs hullámmasszázs

A nyirokrendszer a szervezet első védekező rendszere. Betegségmegelőző, egészségmegőrző hatása van. A nyirokrendszer a nyirokerekből, a nyirokcsomókból és a lépből áll. A nyirokrendszer a periférián kezdődik, billentyűk segítségével folyik a szív felé a nyiroknedv, mely tartalmazza a salakanyagokat. A nyirokrendszeren át megtisztított életfolyadék visszajut a szervezet vérkeringési rendszerébe. A nyirokcsomók kiszűrik a kórokozókat, idegen anyagokat és a keringő szabadgyököket tartalmazó deformált daganatsejteket, majd megpróbálják ártalmatlanítani.

Amikor a szervezetben fertőzés lép fel, mindig a fertőzés helyéhez legközelebb eső nyirokcsomó aktivizálódik, ilyenkor érzékennyé válhatnak. A nyirokrendszer a régi „hulladék” anyagok stagnálólerakodásait is tartalmazzák.

A nyirok áramlása nagymértékben függ a környező izmok természetes masszázsától és gyúrásától, ezek feszültségétől és ernyedtségétől. Ezért fontos a nyirokrendszer rendszeres tisztítása. A nyirokmasszázs (nyirokdrenázs) által a nyirokerek aktivizálódnak, a nyírok áramlásmeghatározott irányba terelődik és az esetlegesen károsodott területek között folyik. Egészségmegőrző, gyógyító hatás elérése érdekében a nyirokrendszer tisztítást rendszeres időközönként masszázzsal érdemes elősegíteni.

A gépi nyirokmasszázs más néven hullámmasszázs olyan eszköz, melyet széles körben ma már a szépségipar is alkalmaz akár önmagában, akár különböző testkezelések kiegészítéseként. A nyirokmasszázs készüléket szokták „zsírevő”-ként is emlegetni, hiszen ez a gép az orvostudomány és a fizika legújabb eredményeit használja fel a test szépségének, egészségének elősegítésére, a keringés, az emésztés, az izmok és a bőr alatti kötőszövet állapotának javításával, a narancsbőr kezelésére. Mivel a készülék a szervezet saját belső folyamatait optimalizálja a méregtelenítés és a fogyás elősegítésére, használatának nincs mellékhatása, szemben az ilyen célra szedett gyógyszerekkel.

A hagyományos masszázs hatékonyságának többszörösével hat. Testünkből a salak és a méreganyagokat távolítja el, valamint a kötőszövet feszességét állítja helyre.

narancsbor-nyirokmasszazs

A kínai orvoslás szerint a ritmikus masszázs hatására nő az izmok oxigén felhasználása, és csökken az izomszövet zsírtartalma. Az egyedi magas frekvenciás rezgő készüléket („Ke Yi”) a hasra, combokra, vádlikra kell rögzíteni. A rezgésszám percenként 5000. Ez az igen gyors rezgés mélyen a kötőszövet alatti zsírt éri, ami gyorsan fellazul, lebomlik. A kezelés eredménye a súlycsökkenés, a méregtelenítés, az egészségesebb állapot létrehozása, a felfrissülés.

A testmozgás a keringésen keresztül tisztítja a testnedveket, melyek által egyértelműen javul az emésztés. Mindeközben a ritmikus nyomás és vibrációs masszázs hatására felgyorsul a bélmozgás, aktívabban zajlik az emésztési folyamat, így a felesleges tápanyag, a feloldott zsírsejtek, a vízfelesleg stb. könnyebben ki tud ürülni. A székrekedés szinte azonnal megszűnik, a nagy mennyiségű plusz zsír (mint pl. a sörhas) mérete látványosan csökken.

A szalonunkban mind a fogyás, mind a méregtelenítés elősegítésére, de az idegrendszeri, vérkeringési, emésztési és kiválasztási problémák kezelésére is használjuk. Ez utóbbiak tünetei lehetnek sokszor a szédülés, fejfájás, neuraszténia, magas vérzsírszint, derék és végtagfájdalom, székrekedés. E gépi kezelés mind ezek megelőzésére, mind kezelésére alkalmas. Sokoldalú segítséget nyújthat a stresszel teli, rohanó hétköznapokban.

A lényege, hogy a testre úgynevezett mandzsettákat erősítünk fel, amelyeket levegőtömlők kapcsolnak az alapgéphez. A gép levegőt pumpál a mandzsettákba, ezáltal enyhe, ritmikus nyomáshullámok keletkeznek, amelyek a láb legalsó pontjától kiindulva “végighömpölyögnek” a bokán, combon, fenéken egészen fel a karokig. A hullámok periodikusan, ritmusosan követik egymást, percenkénti számuk és a nyomás erőssége szabályozható. Figyelünk arra, hogy a szervezetet ne terheljük meg egyszerre kar és lábkezeléssel, tehát egyszerre csak vagy az alsó, vagy a felső végtagokat kezeljük.

Egy kezelés 30 percet vesz igénybe. Leginkább kúraszerűen javasolt a használata, heti 2-3 kezelésessel és 10-12 alkalommal megismételve a látványos eredmény eléréséhez.

Nagyon kellemes érzés, kiváló izomlazító is többek között. Hatására méregtelenítődik a szervezet, kiürülnek a salakanyagok, csökkennek az ödémák, a bőr feszesebb, simább lesz, a narancsbőr csökken, a kemény zsírszövetek fellazulnak, az általános közérzet javul.

Már az első (kb. 30 perces) kezelést követően kellemes meglepetéssel tapasztaljuk, hogy lábaink könnyebbek, felszabadultságot érzünk. A kezelések hatására csökken a comb, a fenék, a derék körfogata, a bőr szebb lesz, a narancsbőr pedig kezd eltűnni, a nyirokkeringés ideális állapotú lesz.

Infra (melegítő funkció)

A gép által kifejtett kedvező hatás tovább fokozható azzal, hogy nem csak a hullámmasszázs funkcióját használjuk, hanem közben a hosszúhullámú infravörös fény jótékony, melegítő hatását is.

Az infravörös hősugárzás egyenesen a zadiposis területén hat a szövetre, és a zsírszövetek lebontása a célja. Ezzel a zsírsejtek száma jelentősen csökkenthető.

Nagy mennyiségű infravörös hő kibocsátására képes, melynek hatására felgyorsul a vér és nyirokkeringés, javul a sejtekanyagcseréje, felgyorsulnak a biokémiai reakciók, és nagy mennyiségű ATP(adenozin-trifoszfát) kerül felhasználásra, mely a zsírok lebomlásához vezet.

A hősugárzás a szövetek lokális hőmérsékletét növeli, a pórusok kitágulnak, nagy mennyiségű izzadság távozik, a perifériás víz (a zsírsejtek víztartalma) a véráramba kerül, ami által a zsírsejtek mérete jelentősen csökken.

A hő hatására a vérkeringés javul, felgyorsul az anyagcsere, és a kioldott zsír a vér és nyirokkeringésbe kerül. Az Air Bag Body segíti a test nyirokkeringését, valamint a méreganyagok véráramba kerülését. Az infravörös sugárzás csökkenti az izomfeszültséget, lazítja a görcsöket.

Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, használatával javul a szövetregeneráció, könnyebben gyógyulnak a sebhelyek.

Amennyiben alakformálás céljából használód a hullámmaszszázs gépet infra melegítéssel, úgy a kezelés előtt az alkalmazott testterületeket, koffeines, zöldteás vagy algás géllel átmasszírozzuk a még tökéletesebb hatás elérése érdekében. Ezt követően kerülnek fel a mandzsetták és kezdődhet a kezelés és a szépülés egy kis pihenéssel.

nyirokmasszazs

Milyen esetekben alkalmazzuk?

– Elhízás, súlyfelesleg kezelésére
– Szervezet méregtelenítésére
– Ödéma kezelésére
– Stimulálja a vénás és nyirokkeringést
– Visszér kialakulásának megelőzésére
– Cellulit kezelésére
– Bőr rugalmasságának növelésére
– Oldhatjuk a „nehéz láb” érzését
– Javíthatjuk a bőr minőségét, tónusát
– Nagymértékben segít a különböző szépészeti beavatkozás után a terület normális keringésének visszaállításában.

A nyirokmasszázs ellenjavallatai:

– Daganatos betegségek
– Trombózis
– Akut gyulladásos folyamatok
– Fertőzések
– Magas vérnyomás
– Terhesség
– Szoptatás
– Pajzsmirigy működési zavar
– Lázas állapot
– Menstruáció ideje alatt
– Hemofilliában szenvedők (véralvadási zavar)

Jó tudni!

A nyirokmasszázs hatása tovább fokozható az egyidejűleg megnövelt folyadékbevitellel is. Általánosan is ha nem viszünk be a szervezetbe elég folyadékot, ami egy felnőtt ember számára minimum 2-3 liter, tiszta víznek felel meg. Elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékbevitellel nagyban hozzájárulunk a nyirokrendszer megbetegedéseihez. Mivel nincs elegendő folyadék a szervezetben, nem tud a szervezet elég nyirkot termelni, ezáltal lassul a nyirokrendszer. A helyes táplálkozással is nagyon sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

Érdemes más alakformáló kezelésekkel kombinálni a még tökéletesebb hatás elérése végett.

A különböző nyirokkeringést fokozó kezelések nem csak önmagukban, hanem más testkezelésel, pl. kavitációs ultrahang kiegészítőjeként is használatosak. Mivel kavitációnál egy speciális alacsony ultrahanghullámon képesek vagyunk a zsírsejtek falát megrepeszteni, és ezen keresztül a zsírsejtek bekerülnek a sejt közötti térbe. Ha a kavitációs zsírbontást követően a nyirokkeringést nem fokozzuk, a zsír nem tud távozni a szervezetünkből ezért visszaépül. Így elengedhetetlenül szükséges a zsírbontó kezelések után a hullámmasszázs alkalmazása.